Küllős Miklós HA5GO

Kedves Amatőrtársaim!

 

Küllős Miklós HA5GOKüllős Miklós amatőrtársunk, HA5GO a napokban, 2016 október 4-én elhunyt. Mivel én közel álltam hozzá, gyakran találkoztam és beszélgettem vele, engedjétek meg, hogy pár szóval megemlékezzek az életéről, munkásságáról!

Miki 1947.10.17-én született , Debrecenben.

Elektrotechnikusi képesítést szerzett. Már a MOM-ban dolgozott, amikor 1969 június 29-én megalakult a MOM Rádióklub, így annak egyik alapító tagja lett.

A rádió- és elektrotechnika nemcsak egyszerűen érdekelte, hanem szenvedélyesen gyakorolta, mind munkaként, mind amatőrként. Pályája elején a mikrohullámú berendezések helyszíni beállításának, szerelésének, javításának szakembere volt. E munkája során a Szovjetunióban és Lengyelországban dolgozott több évig. Ez a tevékenység megkövetelte a szédítő magasságú tornyokon végzett munkákat is. Mind munkájához, mind amatőr tevékenységéhez igen jó, és folyékony beszéd-szintű angol, és kitűnő lengyel nyelvtudással rendelkezett.

Későbbi munkája több éven át a mobiltelefon szerviztevékenység volt. Nyugdíjasként is dolgozott, ipari gépek elektronikus vezérléseinek beállítását, programozását, hibaelhárítását végezte.

Rádióamatőr témában meg kell említeni a klubnak végzett tevékenységeit, és a saját munkáját. Ha antennát kellett a klub tetején szerelni, Gyakran Miklós dolgozott fent az árbocon. A klubéletben aktívan  vett részt. A rádióamatőr élet gazdag tapasztalatával szívesen segített a klubtársaknak tanácsadással, antenna építés-és behangolással, készülék beállításokkal. Rendezvényeken lelkesen népszerűsítette fiataloknak és idősebbeknek a rádióamatőr munkát. Gyakran részt vett klubon kívüli rendezvényeken, úgymint a Burabu-n, Puskás börzén és a MOM – Jászsági találkozón.

Otthon az átlagnál jobb antenna parkkal rendelkezett. DXCC diplomából a 275 entitásnál többet igazoló oklevele dicséri tevékenységét, más diplomák mellett.

Élete utolsó éveiben a digitális rádiózás érdekelte, saját tervezésű interfészt nemcsak magának, a klubnak is készített.

Emlékedet megőrizzük, nyugodj békében, Miki!

Budapest, 2016.10.09.

 

HA5OAA
Müller Zoltán