Az alábbiakban bemutatjuk a MOM Rádióklub tevékenységeit. A rádióamatőr munka összetett, sok rétű. Igazából nem lehet néhány kis cikkecskében részletesen és hatékonyan bemutatni. Ezek inkább csak kis ízelítők a tevékenységeinkből.

A Rádiós-elektronikai szakkör foglalkozása

együtt a csapat
A Rádiós-elektronikai szakkör  foglalkozása a tanév során, csütörtökönként 16:00 kezdettel kerül megtartásra a MOM Kulturális központban!

Szeretettel várjuk a résztvevőket és az érdeklődőket!

...

 

Klubnapok

A klubnap mindig vidáman telik

   A MOM Rádióklub csütörtökönként tart klubnapokat. A klubnap célja az, hogy a klubtagok személyes kapcsolatot tarthassanak egymással, hozzájuthassankak a QSL-lapjaikhoz, megbeszélhessék esetleges problémáikat, kéréseiket a vezetőséggel.

Bővebben: Klubnapok

Versenyek

Matzon Jenő a verseny után

  A rádióamatőrség nem csupán a könnyed szórakozást jelenti, hanem a kemény versenyeken történő résztvételt is. Évente sok verseny kerül megrendezésre többnyire a hétvégéken.

Bővebben: Versenyek

Kitelepülések

Kitelepülés a Naplás tó partján

  Klubunk rendezvényei nem csak a csütörtöki klubnapokra és az évenként néhány alkalmas taggyűlésekre korlátozódik. Gyakran rendezünk ú.n. kitelepüléseket, melyek gyakorlatilag piknikkel egybekötött rádiózást jelentenek.

Bővebben: Kitelepülések

Utánpótlás toborzása

Foglalkozás a fiatalokkal

  A MOM Rádióklub számára kiemelkedő fontosságú az utánpótlás toborzása. Ez nem csak számunkra, de az egész magyar rádióamatőr-mozgalom számára központi kérdés.

Bővebben: Utánpótlás toborzása

Oktatás, felkészítés a rádióamatőr vizsgára

Sosem lehet eléggé korán kezdeni

Ha valaki érdeklődik a tevékenységeink iránt, elérkezhet a pillanat, hogy Ő is szeretne rádióösszeköttetéseket létesíteni, versenyezni, vagy egyszerűen csak kipróbálni az általa épített készülékeket. Ezek némelyikéhez viszont hatósági engedély szükséges, aminek a megszerzéséhez egy komoly vizsgán keresztül vezet az út.

Bővebben: Oktatás, felkészítés a rádióamatőr vizsgára

További cikkeink...

  1. Taggyűlések