Gyakran keresett formanyomtatványok

Az alábbiakban olyan letölthető formanyomtatványok találhatók, melyek a rádióamatőr élet során időnként szükségesek lehetnek.

De mindenek előtt egy technikai eszközre kell felhívjam a figyelmet. A COVID-fertőzás jótékony hatása az volt, hogy a törvény elfogadja a szövetségek és egyesületek adminisztrációjával kapcsolatos (pl. közgyűlési szavazás) az elektronikusan aláírt dokumentumok beadását is. Csökkentve ezzel a fertőzésveszély lehetőségét. Nekünk ez azért is jó, mert sokkal gyorsabb ügyintézést tesz lehetővé. Tehát kérvények, szavazatok ezen az úton is beadhatók. A törvények alapján az elektronikusan aláírt dokumentumok teljesen egyenértékűek a kézzel (!!!) aláírtakkal. Tehát az nem minősül elektronikus aláírásnak, hogy kinyomtatom a dokumentumot, aláírom kézzel, beszkennelem és elküldöm! Hanem ez a rövid kis ismertető mutatja be, hogyan történhet az elektronikus dokumentumok elektronikus aláírása.

A szavazások során szükség lehet meghatalmazásra. Ennek egy megfelelő formája tölthető le itt.

 A MRASz tagdijak befizetésekor változás bejelentéséhez kell ez a bizonyos Sz-lap. Ezt kitöltve a klub elnökéhez kell eljuttatni. A továbbiakat Ő intézi.

Hívójel kéréséhez, hosszabbításához kell az egyéni adatlap. Ezt kitöltve postára kell feladni az NMHH-nak. De azért olvassad el az alábbi piros betűs részt is!

Frekvencia- és azonosítógazdálkodási főosztály
Cím: 1133 Budapest, Visegrádi u. 106. Levelezési cím: 1376 Budapest,  Pf. 997.
 

De inkább válasszad a következő megoldást!

Számítógéppel történő kitöltéshez Ide kattints! Ezt a lehetőséget csak akkor válasszad, ha rendelkezel ügyfélkapus azonosítóval! Az űrlap kitöltése végén jelöld be a  az űrlap alján! Alatta van három gomb.

Balról az elsővel könnyen leellenőrizhető, hogy a kitöltés formailag rendben van-e és hiánytalan. A hibás, vagy hiányos mezőket sárgával jelöli.

A középső gombot csak akkor nyomd meg, ha mindazt törölni akarod, amit már gondosan beírtál, vagy szeretnéd gyakorolni a kitöltést!

A jobb oldali gombbal küldheted be ürlapodat az ügyfélkapun, elektronikusan az NMHH-nak. A megnyomásakor (ha még nem nyomtad meg az ellenőrzés gombot) elvégzi az ellenőrzést.

Ez a módszer azért jó, mert gyors, egyszerű, nem kallódik el, azonnal megkapják és nem kell postára menned.

Közösségi hívójel kéréséhez, módosításához, hosszabbításához kell ez a közösségi adatlap.

A MOM Rádióklubba történő jelentkezéskor kell ezt a lapot kitölteni. Ezt kitöltve a klub elnökéhez kell eljuttatni. A továbbiakat Ő intézi.

Amit az SWL (megfigyelő) számokról tudni kell