Nyári Alkony Aktivitás kiírása

Tisztelt Rádióamatőr társaink, Barátaink!

Ebben az évben új szervezésként, a MOM Rádióklub, hat további rendező állomás segítségével megrendezi a Nyári Alkony Aktivitást!

Az aktivitás célja, hogy a kezdő, vagy gyakorlattal nem rendelkező amatőrök is lehetőséget kapjanak egy versenyszerű de könnyed, vidám, tét nélküli forgalmazás gyakorlására, FM és SSB üzemmódokon, erősítendő a Rádióamatőr barátságot!

Az Aktivitás technikai részletei az alábbiak.

Résztvevői: minden érvényes hívójellel rendelkező (külföldi és belföldi) rádióamatőr illetve egyesület, akik a kiírás feltételeit teljesítik.

Rendezői állomások (a hívójelek ABC-sorrendjében):

HA1KHJ, HA1TNX

Széchenyi István Egyetem Távközlési Tanszék

Győr

HA2KAB

Ózdi Rádióklub és a Normafa Egyesület közösen

Kab-hegy

HA4BF

Feri

M4-es felüljáró Monor mellett  (JN97rj)

HA4BM, HA4KYB

Szöllősi József Rádiósklub

Székesfehérvár

HA5BLK

Ganz Rádióklub

Gödöllő

HA5KRR

MOM Rádióklub

Budapest, Hármashatár-hegy

HG3A

Mecsek Rádió Klub

Mecsek

A Rendezők elhelyezkedése itt látható.

 

Szabályok:
A rendezői állomások egy-egy (előre nem ismertetett) frekvencián "CQ NYÁRI ALKONY AKTIVITÁS" hívás után várják a hívó állomásokat. A résztvevőknek szabályos összeköttetéseket kell létesíteni a rendezői állomások bármelyikével, de az egyéb állomásokkal létesített összeköttetések itt NEM számítanak be! Egy rendezői állomással, egy adott üzemmódban történt érvényes összeköttetés mindenkinél csak egyszer kerül figyelembe vételre! Senki ne hívjon egy állomást ugyanabban az üzemmódban, egymás után többször, mert a pontok száma ettől nem fog növekedni! ( továbbiak a Pontozás résznél)

Az érvényes összeköttetés során minimálisan el kell hangozzon mindkét állomás hívójele, az adott és vett riportok és a "Kellemes nyarat kívánok" jókívánság!

Regisztrációs kötelezettség nincs!

Az aktivitás időtartama: 2022 augusztus 14-én (vasárnap), helyi idő szerint 17:00-tól 20:00-ig az alábbi felosztásban:

  • 17:00-től 18:00-ig SSB üzemmód

  • 18:00-tól 20:00-ig FM üzemmód

Frekvencia és üzemmód:

  • 144.250-144.400 MHz-ig, kivéve 144.300 MHz / SSB Üzemmód

  • 145.250-145.575 MHz-ig, kivéve 145.500MHz. / FM üzemmód

Pontozás:

Minden rendezői állomás üzemmódonként 1 pontot ér. Tehát például, ha valaki megcsinál egy összeköttetést FM-en egy rendezővel és SSB-n is egyet ugyanazzal a rendezővel, az 2 pontot jelent.

LOG-ot legkésőbb 2022 augusztus 15-éig kell küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, a Tárgy mezőbe Nyári alkony Aktivitás írandó! A Log formátuma tetszőlegesen lehet adif, adi, Cabrilló vagy valamilyen Excel. A log-nak minimálisan tartalmaznia kell az összeköttetés kezdeti időpontját, az ellen-állomás hívójelét és a számára adott riportot és az üzemmódot (SSB vagy FM).

Eredményhírdetés:

A tervek szerint a MOM Rádióklub honlapján https://honlap.momrk.hu/ lesznek olvashatók, 2022. augusztus 25-től azon állomások hívójelei, akik a fenti elvárásoknak megfelelően forgalmaztak és beküldték a log-jukat.

A Díjátadó ünnepség: nem lesz.

Mindenki "nyertes", aki részt vesz ezen az aktivitáson! És aki részt vesz, az majd letölthet egy a „hívójelére szóló” oklevelet!

Bármilyen kérdés esetén írja a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre!

73! A rendező állomások és a MOM Rádióklub